Кінотеатр «Зоряний» таки залишили «завгоспу Януковича»

Кінотеатр «Зоряний» таки залишили «завгоспу Януковича»

Укрінформ
Суд залишив у власності ТОВ «Кіноцентр «Зоряний» приміщення київського кінотеатру, який раніше слугував прихистком для штабу Партії регіонів.

Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 21 квітня,  повідомляють Наші гроші.

Кінотеатр площею 4284,2 кв. м. опинився у приватній власності у 2003 році.

Директором ТОВ «Кіноцентр «Зоряний» у 2003-2006 рр. був Андрій Кравець, екс-голова Державного управління справами (2010- лютий 2014 рр.), член Партії Регіонів, прозваний у пресі «завгоспом Януковича». З 2006 року і до початку лютого 2015 року директором «Кіноцентру «Зоряний» була дружина Кравця - Марина Пелих.

За умовами договору купівлі-продажу, новий власник зобов'язався зберігати профіль основної діяльності комплексу (демонстрація фільмів) протягом п'яти років.

Читайте також: Коханка Януковича підвела сестру Льовочкіна під Кримінальний кодекс

В грудні 2014 року заступник прокурора Києва звернувся до суду про розірвання договору купівлі-продажу і повернення кінотеатру у комунальну власність. Зампрокурора посилався на перевірку Фонду держмайна за грудень 2008 року, яка встановила, що власник порушив умови договору в частині збереження профілю приміщення.

Однак ще в 2010 році фірма-власник «Кіноцентр «Зоряний» успішно оскаржила в суді результати цієї перевірки.

Суд визнав, що Фонд держмайна діяв з перевищенням повноважень. Строк зобов'язань власника щодо збереження профілю приміщення закінчився ще в липні 2008 року, тому перевірка в грудні проводитись вже не могла. Також встановлено, що влітку 2007 року у зв'язку з дощами кінотеатр затопило і власник мусив провести в приміщенні ремонт, тому демонстрація фільмів не проводилась з об'єктивних причин. Фонд держмайна подавав касаційну скаргу, але у квітні 2013 року від скарги відмовився і провадження закрили.

Після продажу в кінотеатрі «Зоряний» проводились з'їзди і наради Партії Регіонів, в приміщеннях першого поверху працюють ресторани.

Офіційні власники ТОВ «Кіноцентр «Зоряний» неодноразово змінювались, але ними, як правило, значились вихідці з Донецької області і донецькі компанії. В останні роки співзасновником фірми значився донеччанин В'ячеслав Білан і ТОВ «Українська Міжрегіональна Інвестиційна Група». Остання була зареєстрована на панамський офшор «Джетлі Менеджмент Корп.». Сьогодні «УМІГ» записана на «Lilydessa Investments LTD» (Кіпр) і «Saphire Investments LTD» (Сполучене королівство).

У 2014 році ТОВ «Кіноцентр «Зоряний» переоформили на белізький офшор «Sabik Ltd».

Відомо, що позов про повернення кінотеатру «Зоряний» подавався ще в грудні минулого року. Однак розгляд справи неодноразово відкладався і відбувся тільки в березні, після відставки генпрокурора Віталія Яреми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-