Місія ОБСЄ виявила протитанкові міни на дорозі в Дебальцеве

Місія ОБСЄ виявила протитанкові міни на дорозі в Дебальцеве

Укрінформ
Уранці у вівторок, 8 серпня, безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував наявність протитанкових мін на автошляху М03 Світлодарськ–Дебальцеве. Через декілька годин міни були вилучені, а патруль СММ ОБСЄ зміг проїхати цим автошляхом до Дебальцевого.

Про це Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила у Facebook.

«Уже вдруге за останні три тижні ми бачимо, що сторони можуть очистити автошлях М03 від мін і невибухлих боєприпасів, коли вони дійсно хочуть це зробити», - підкреслив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг. 

Він наголосив, що сторони повинні виконати взяті на себе зобов’язання та відкрити автошлях М03, а також інші дороги на Донбасі для цивільних осіб, які щодня перетинають лінію зіткнення.

Читайте також: ОБСЄ: На Донбасі за місяць - сім жертв серед цивільних

«Прийшов час сторонам проводити розмінування, здійснювати розведення сил і засобів і відведення озброєння, а також не просуватися вперед», - підкреслив Хуг. 

Як повідомлялося раніше, місія ОБСЄ за останній місяць зафіксувала у Луганській області сім жертв серед цивільного населення від ведення бойових дій. Хуг зазначив, що за останній тиждень на 55% збільшилася кількість фактів порушення припинення вогню. Зокрема, було зафіксовано 540 випадків застосування важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-