Отруєння дітей на Донеччині: прокуратура знайшла грубі порушення у дитсадку

Отруєння дітей на Донеччині: прокуратура знайшла грубі порушення у дитсадку

Укрінформ
У Покровському районі Донецької області, в дитячому садочку, де отруїлися шість дітей віком від 2 до 3 років, виявлено ряд грубих порушень чинного законодавства.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«На Донеччині прокуратура з’ясовує обставини масового захворювання дітей у дитсадку... Перевіркою дитячого закладу встановлено ряд грубих порушень чинного законодавства», - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема, протягом 4-х місяців у цьому закладі відсутній медичний працівник, не ведеться журнал бракеражу харчової продукції, мають місто факти використання продукції тваринного походження з просроченим терміном використання, відсутні дезінфекційні засоби тощо.

Наразі слідчі дії тривають. Роботу дитсадка призупинено. За результатами досудового розслідування осіб, винних у масовому захворюванні дітей та які вчасно не повідомили про вказану подію правоохоронні органи, буде притягнуто до відповідальності, зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у Покровському районі Донецької області шість дітей віком від 2 до 3 років отруїлися в одному з дошкільних закладів. Поліція розпочала кримінальне провадження по ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) КК України. Встановлено, що малеча постраждала ще 5 днів тому, однак ані адміністрація дошкільного закладу, ані медики до поліції з цього приводу не зверталися.

Читайте також: На Донеччині шестеро дітей отруїлися у дитячому садочку

Постраждалі діти були госпіталізовані до інфекційного відділення Добропільської міської лікарні. Наразі здоров'ю малечі нічого не загрожує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-