Україна припинила постачання електрики на окуповану Донеччину

Україна припинила постачання електрики на окуповану Донеччину

Укрінформ
Україна припинила постачання електроенергії на окуповані території Донецької області.

Про це у Facebook повідомив т.в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"З 0.00 26.07.2017 року припинено перетоки електричної енергії з тимчасово неконтрольованими районами Донецької області", - зазначив Ковальчук.

Читайте також: "Укренерго" уклала угоду про умови приєднання до європейської енергосистеми

 За його словами, територія ОРДЛО наразі не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частині України. Потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобєшевської та Зуївської ТЕС, іншими виробниками на НКТ, а також поставками з Російської Федерації, що відбуваються по лініях, які виключені з переліку міждержавних, перетоки по них не обраховуються в загальному сальдо "Україна-Росія-Білорусь".

Нагадаємо, 25 квітня Україна припинила постачання електроенергії до територій Луганської області, окупованої проросійськими бойовиками.

Як заявили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, на території ОРЛО бойовики ще в березні 2017 року захопили підприємства, які є найбільшими споживачами електроенергії і які працювали за законодавством України. Крім того, 24 квітня 2017 року озброєні люди зайняли електричну підстанцію "Михайлівка" на непідконтрольній території, де працює персонал, підпорядкований НЕК "Укренерго", та змусили працівників відключити дві лінії від Щастинської ТЕС на п/с "Ювілейна" і п/с "Лисичанська", які розташовані на підконтрольній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-