В СЦКК сказали, навіщо бойовики знов залишили Авдіївку без води

В СЦКК сказали, навіщо бойовики знов залишили Авдіївку без води

Укрінформ
Українська сторона СЦКК заявила, що зупинка Донецької фільтрувальної станції є провокацією бойовиків.

Про це йдеться у її повідомленні.

“Українська сторона СЦКК повідомляє, що 22-го липня близько 19.20 була знеструмлена та вкотре припинила роботу Донецька фільтрувальна станція. Про це українській стороні СЦКК повідомили співробітники ДФС, а через 20 хвилин НЗФ ОРДО заявили, про, нібито, початок обстрілу з боку Збройних Сил України, внаслідок якого було пошкоджено лінію електромереж, що живить станцію. Українська сторона впевнена, що фейковий обстріл — інсинуація з метою дискредитації української влади та ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК звернула увагу на те, що це вже друга подібна спроба, організована НЗФ ОРДО за два останні дні.

Читайте також: Авдіївка знову без води — обстріли перебили ЛЕП

"Так, учора, під час з’ясування групою експертів обсягу ремонтно-відновлювальних робіт на пошкоджених магістральних водоводах від насосної станції Південно-Донбаського водоводу до ДФС поблизу населеного пункту Василівка, бойовики влаштували вибух заздалегідь прихованого боєприпасу з метою імітування обстрілу з боку ЗСУ", - зазначається у повідомленні.

Також нагадується, що Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечує водою майже 600 тисяч людей, уже не вперше стає об’єктом спекуляцій з боку НЗФ ОРДО “з метою скомпрометувати Збройні Сили України, створити напруження в суспільстві по обидва боки від лінії розмежування сторін, зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю та звинуватити українську сторону у невиконанні Мінських домовленостей”.

"Отже, чергова зупинка ДФС та імітація обстрілу поблизу Василівки наочно демонструють, що керівництво ОРДО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки від лінії зіткнення та прагне подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі”, - наголосила українська сторона СЦКК.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 22 липня в результаті бойових дій сталося пошкодження лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання Донецької фільтрувальної станції, яка централізовано забезпечує водою місто Авдіївка. Для централізованого водопостачання мешканців міста створено запас води в міському резервуарі об'ємом 4 тис. куб. м. Вирішується питання щодо проведення ремонтно-відновлювальних робіт за умов безпеки працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-