На Донеччині запроваджується пілотний проект «Prozorro. Продажі» - Жебрівський

На Донеччині запроваджується пілотний проект «Prozorro. Продажі» - Жебрівський

Укрінформ
В Донецькій області запроваджується пілотний проект «Prozorro. Продажі», що спростить доступ до об'єктів державної власності усіх суб'єктів господарювання.

Про це у вівторок повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Відсьогодні Донеччина, першою з-поміж областей, запроваджує пілотний проект «Prozorro. Продажі». Сьогодні підписали документ про приєднання до проекту», - написав очільник області.

Він пояснив, що «Prozorro. Продажі» - це електронна система реалізації – продажу та оренди – об'єктів державної та комунальної власності, майна державних підприємств та товариств із суттєвою часткою держвласності. «Приєднуючисть до цього проекту, ми, насамперед, спростимо доступ до об'єктів державної власності усіх суб'єктів господарювання», - констатував Жебрівський.

Він нагадав, що минулого року Донеччина першою з областей приєдналась до базової системи електронних торгів Prozorro. У 2016 році за сумою укладених договорів через Prozorro і за відсотком зекономлених коштів Донецька область, на території якої йде війна, посіла друге місце в Україні після Київської області і Києва. А за кількістю оголошених тендерів Донеччина на третьому місці в Україні. Економія бюджетних коштів по завершених торгах склала 403 млн грн (7%).

«Плануємо вже через 2-3 тижні розпочати перші торги через «Prozorro. Продажі». Дуже сподіваюсь, що нашу ініціативу вже найближчим часом підтримають міські ради Донеччини і також приєднаються до пілотного проекту «Prozorro. Продажі», - сказав Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-