Старомиколаївка дивитиметься українське ТБ після запуску телевежі на Карачуні

Старомиколаївка дивитиметься українське ТБ після запуску телевежі на Карачуні

Укрінформ
Моніторингова місія Мінінформполітики провела аналіз стану трансляції українського мовлення в Старомиколаївці Костянтинівського району на Донеччині. 

Там ще й досі транслюються проросійські канали. Вирішити ситуацію допоможе ведення в експлуатацію вежі на горі Карачун.

Про це повідомив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО Олександр Бригинець, якого цитує прес-служба МІП.

"Старомиколаївка вже не Правдівка, її переіменовано. Переважна більшість громадян тут має супутникове телебачення та цифрове - Т2. Через звичайну антену, на жаль, транслюються лише проросійські канали з Донецька, бо саме там знаходиться найвища в регіоні захоплена телевежа, а з інших сигнал не надходить. Місцеві жителі сподіваються, що введення в експлуатацію вежі на горі Карачун, заплановане на найближчий час, змінить ситуацію із доступом до українського мовлення", - зазначив Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

За словами радника, ситуацію також може змінити побудова телевежі у Покровську, відстань до якого - 30 км. Крім того, в селі нещодавно вирішено проблему з Інтернетом, відтепер є вільний доступ до українського мовлення через мережу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-