Майже третина жителів окупованої Донеччини боїться реінтеграції в Україну

Майже третина жителів окупованої Донеччини боїться реінтеграції в Україну

Дослідження
Укрінформ
Внаслідок понад двох років окупації 28% жителів Донецької області відчувають страх щодо повернення їхньої території під контроль України. Це засвідчило "Дослідження особливостей та ідентичності мешканців підконтрольної і непідконтрольної частин Донецької області", проведене влітку цього року Аналітичним центром "Фабрика думки "Донбас".

Про це повідомив на брифінгу керівник цього центру, а відсьогодні - радник з питань інформаційної реінтеграції Донбасу Міністерства інформаційної політики Дмитро Ткаченко. 

"Перш за все ми побачили, що росте негативна ідентичність, те, що називається "громадянин ДНР". Люди, громадяни України, за 2,5 роки життя в закритому інформаційному просторі, з монополією на правду з боку колаборантського режиму "ДНР", дійсно вже не відчувають себе українцями. І ми маємо говорити про те, що у мешканців непідконтрольних територій є страх реінтеграції в Україну. Наше дослідження засвідчує, що 28% відчувають цей страх. І Українська держава, суспільство має говорити про це з ними через певні інструменти і знижувати цей рівень недовіри, цього страху", - підкреслив Ткаченко.

Водночас він уточнив, що на цій території є "наша аудиторія, для якої Україна - понад усе", люди, які розуміють, що відбувається. Але також є "болото", "русский мир", "совок", і з цими аудиторіями треба активно працювати, бо вони і досі не усвідомлюють, що на Донбасі точиться війна з Росією.  

"І та комунікаційна стратегія сприяння деокупації та реінтеграції Донбасу, яка зараз пропонується з нашої сторони для того, щоб це перейшло на рівень державної політики, включатиме 7 завдань, починаючи від просування бренду України і закінчуючи такою темою, як сприйняття конфлікту, цієї війни. Тому що більшість мешканців і окупованих, і неокупованих територій вважають, що це скоріше криза, громадянська війна, а не війна з Росією", - сказав Ткаченко.

Він також додав, що на Донбасі треба проводити не тільки інформаційну і комунікаційну, але ще й просвітницьку роботу з метою підняти рівень критичного мислення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-