Жебрівський: На

Жебрівський: На "Воду Донбасу" чекає аудит та реформування

Укрінформ
Вже найближчим часом буде проведено ретельний аудит діяльності комунального підприємства "Вода Донбасу", яке постачає воду по усій території Донецької області (як підконтрольну Уряду, так і тимчасово окуповану). Також відбудеться реформування компанії, зокрема, передача локальних мереж КП органам місцевого самоврядування.

Про це заявив у понеділок на нараді з питань ЖГК у Слов’янську голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По "Воді Донбасу" -  терміново аудит! З податковою, відділом по боротьбі з економічними злочинами. "Вода Донбасу" має бути перевірена з ніг до голови. Завтра ж  сформувати найсерйознішу комісію – і розібрати усе до молекул та атомів", - наголосив очільник області.

Він вказав на те,  що у КП є величезні борги за спожиту електроенергію, які лише продовжують зростати. Так,  підприємство має відповідний борг у 2,4 млрд грн  з них 1,2 млрд грн – по неконтрольованій території), а за перше півріччя 2016 року цей борг зріс ще на 450 млн грн.

Крім того, голова ОДА висловив обурення, що гендиректор КП Олег Мокрий вже майже 9 місяців знаходиться на непідконтрольній Уряду території і спілкується з ним лише листуванням. "Керівник комунального підприємства, яке підпорядковується Донецькій ВЦА, не з’являється 9 місяців на підконтрольну територію - це неприпустимо", - наголосив він.

Також П.Жебрівський вказав на сумнівні обставини призначення на посаду Олега Мокрого, чим мають зайнятися правоохоронні органи.

У цілому ж, за словами голови ОДА, на "Воду Донбасу" чекає суттєве реформування.

"Підприємство "Вода Донбасу" буде функціонувати. На його балансі буде магістральний канал "Сіверський Донець" тому, що інакше неможливо - це об’єднує усі громади і буде спільною власністю громад навіть після децентралізації. Друге питання – ми передаємо усі регіональні мережі. Слов’янськ – Слов’янськ має опікуватися регіональними мережами, Маріуполь – Маріуполь має опікуватися своїми.  Локальних мереж немає бути на балансі "Вода Донбасу", - заявив він.

Як повідомляло агентство, 12 вересня Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко перебував з робочою поїздкою  у Донецькій області у містах Слов’янськ та Краматорськ.

Під головування Віце-прем’єра, зокрема, у Слов’янську  відбулась нарада з керівництвом Донецької ОДА, керівниками міст та районів, а також комунальних підприємств області, в ході якої було обговорено підготовку до опалювального сезону, реалізацію проектів Державного фонду регіонального розвитку та основні питання відбудови інфраструктури і забезпечення мирного життя на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-