Жебрівський сподівається, що телевежу на Карачуні побудують до Покрови

Жебрівський сподівається, що телевежу на Карачуні побудують до Покрови

Укрінформ
Телевежу на Карачуні під Слов’янськом, будівництвом якої займається концерт РРТ, можуть звести до Свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня.

Таке сподівання висловив голови Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський під час запуску будівництва моста через р.Казенний Торець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюсь, що до Покрови зробимо",  - прокоментував очільник області можливий термін завершення будівництва вежі.

За його словами, наразі побудовано 13 секцій телевежі, залишилося ще 11 секцій, які є в наявності.

П.Жебрівський вказав на те, що попередню телевежу зводили два роки. Цього разу труднощі викликані і тим, що спеціальний гелікоптер, який піднімав секції знаходиться в Росії. Втім, українські інженери побудували спеціальний кран, який піднімає секції вежі.

Очільник області також висловився за те, щоб функції замовника нової телевежі, будівництво якої планується у Покровську, були передані Донецькій ВЦА від КРРТ, "який дуже довго це робить".

Як відомо, Президент України Петро Порошенко під час поїздки до Слов'янська 5 липня заявив, що розраховує на будівництво телевежі на горі Карачун за 2 місяці. "Ми домовилися, що вже через 2 місяці телевежа має бути відбудована. Більше терміну я не даю! І гроші на це мають бути знайдені і передавачі", - сказав тоді Глава держави. Він підкреслив важливість відновлення українського телерадіомовлення на Донбасі в умовах, коли в рамках гібридної війни ворог веде потужну інформаційну диверсію.

Раніше голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звинувачував керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення  (КРРТ) у саботажі відновлення телевежі.

Василь Короткий, СЛОВ’ЯНСЬК. 12 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-