Щороку від  сімейно-побутового насильства гине до 2 тисяч жінок – Ірина Луценко

Щороку від сімейно-побутового насильства гине до 2 тисяч жінок – Ірина Луценко

Фото
Укрінформ
Кожного року в результаті сімейно-побутового насильства гинуть 1-2 тисячі жінок.

Про це заявила у вівторок у Краматорську народний депутат Ірина Луценко під час міжвідомчої наради щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щороку в Україні від домашнього насильства, і взагалі від побутового насильства, вмирає від 1 до 2 тисяч жінок.  Ще 3 мільйони дітей в Україні є жертвам і учасниками домашнього та побутового насильства", - заявила вона.

За словами Ірини Луценко, яка три дні тому відвідала Харківську область зі схожою поїздкою, особливо важливо боротися з сімейно-побутовим насильством у Донецькій та Луганській областях, які постраждали внаслідок війни.

"Живучи у просторі агресії, ми повинні розуміти, що ця агресія не повинна перейти й у суспільне життя…Ми не можемо дозволити, щоб агресія, яка є на фронті, перейшла і на неокуповані території", - зазначила вона.

Крім того, в на території Донеччини та Луганщини проживає багато тисяч внутрішньо переміщених осіб, 80% з яких- це жінки і діти і "які очікують на допомогу від держави". Ситуація також ускладнюється по всій Україні у зв’язку з поверненням до сімей близько 250 тис. демобілізованих бійців, багато з яких не пройшли реабілітації, мають різні психологічні проблеми, а частина – залишилися інвалідами.

Нардеп зазначила, що жінки становлять 54% від усього працездатного населення України, "а тому не враховувати  безпеку і безпеку їх дітей ми не можемо дозволити".

Саме тому Ірина Луценко наголосила на важливості виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека", затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року. В рамках наради у Краматорську заплановано обговорити заходи, здійснені на виконання Плану дій у першому півріччі 2016 року та використання коштів, передбачених у державному бюджеті на друге півріччя 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-