На Донеччині можуть дозволити мисливцям відстріл скажених тварин

На Донеччині можуть дозволити мисливцям відстріл скажених тварин

Укрінформ
У зв’язку з проведенням Антитерористичної операції полювання на звірів в Донецькій області наразі заборонено. Однак, мисливцям можуть дозволити відстріл тварин, вражених сказом на відстані 5-10 км від лінії розмежування або військових частин.

Відповідні питання були обговорені під час робочої наради з питань ведення мисливських господарств, проведеної у Краматорську заступником голови Донецької облдержадміністрації Владиславом Лавриком.

"Під час зустрічі сторони обговорили можливість відкриття сезону полювання  та проведення заходів з регулювання чисельності шкідливих тварин на території Донеччини. Представники штабу АТО, поліції, спеціалісти з екології та мисливствознавці розглянули можливість відстрілу тварин, вражених сказом", - йдеться у повідомленні.

Так, В.Лаврик запропонував модель боротьби з ними, за якою відстріл дозволятиметься на відстані 5-10 км від лінії розмежування або військових частин.

"Ми повинні надати антитерористичному центру обґрунтовані пропозиції, тому що без їх утвердження не буде дозволу на відстріл тварин, хворіючих на сказ. Ми повинні з ними боротись, але не можемо ризикувати психологічним здоров’ям мешканців області", - зазначив він.

Заступник голови ОДА також звернув увагу, що деякі мисливські господарства не уклали договори на ведення діяльності на 500 тис. гектарів землі Донецької області. Угоди укладаються між Державним агентством лісових ресурсів, Донецькою облдержадміністрацією та користувачем мисливських угідь. Документи на заключення договорів не були подані господарями у призначений термін.

В.Лаврик дав завдання користувачам мисливських угідь у термін до кінця листопада зібрати всі необхідні документи і передати їх адресатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-