Жебрівський хоче відправити з тисячу донеччан на стажування до Європи

Жебрівський хоче відправити з тисячу донеччан на стажування до Європи

Укрінформ
Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський хоче ввести жителів області в єдиний український простір за допомогою побратимських відносин з українськими містами та стажування чиновників і бізнесменів з Донеччини у Східній Європі.

Про це він розповів під час брифінгу з нагоди відкриття культурно-мистецької акції "Донеччина - UA: Перезавантаження" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключове завдання моєї команди на Донеччині - ввести Донеччину в єдиний український простір. Ці проекти -"Українська Донеччина" і "Донеччина - UA: Перезавантаження" - є елементом повернення до наших правитоків, до коріння нашого, яке, безумовно, ще раз підтвердить, що ми великого українського роду", - сказав Жебрівський.

За його словами, на Донеччині також розпочато програму побратимських відносин.

"Один із напрямків нашої діяльності по введенню Донеччини в єдиний український простір - це забезпечити взаємопроникнення. У нас є програма, і ми її вже розпочали. Маріуполь сьогодні єднається зі Львовом. Існує достатньо багато побратимських стосунків. Наприклад, з Красногорівкою - побратими Суми, із Волновахою - Франківськ. Ми хотіли б, щоб великі міста України або цілі області були закріплені за тою чи іншою територіальною громадою і відбувалося культурне і освітянське взаємопроникнення. Ми хотіли б, щоб учителі з Франківська приїхали у Волноваху на місяць викладати ті уроки, які вони ведуть у себе, а з Волновахи - у Франківськ", - зазначив голова Донецької ОДА.

Він також поінформував, що веде перемовини з Європейським Союзом про виділення гранту на навчання і стажування в Польщі, Чехії, Прибалтиці багатьох чиновників і бізнесменів, особливо тих, хто хоче створити малий і середній бізнес, "для того, щоб вони побачили зовсім інше життя".

"Не секрет, що 72% жителів Донецької області не виїздили за межі області. Мабуть відсотків п'ять були за кордоном. І це є величезна проблема. Є задача - тисяча майбутніх мерів, керівників громад, чиновників з ОДА, бізнесменів мають по гранту поїхати і хоча б місяць постажуватися в Європі, особливо в Східній Європі. Я думаю, що це буде величезним поштовхом для розвитку Донецької області і усвідомленням, що це українська Донеччина і частинка Європи", - підкреслив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-