Через обстріл терористів на очисних станціях могла статися катастрофа - комунальники

Через обстріл терористів на очисних станціях могла статися катастрофа - комунальники

Укрінформ
У Донецькій області минулої ночі в зону сильного обстрілу потрапили дві фільтрувальні і насосна станція комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Сьогодні вночі в зоні сильного обстрілу знаходилася прилегла територія об'єктів підприємства, розташованих поблизу лінії розмежування, це - Донецька фільтрувальна станція, Верхньокальміуська фільтрувальна станція, насосна станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу. Наші співробітники, на щастя, не постраждали, на фільтрувальних станціях під час обстрілу були перекриті хлоропроводи", - йдеться у повідомленні.

Фахівці підприємства підкреслили, що можливі наслідки обстрілу станцій дуже небезпечні, оскільки в разі витоку, наприклад, хлору з контейнера виникає загроза життю тисяч людей, що перебувають по обидві сторони лінії розмежування (залежно від напрямку вітру). Хлор - ця сильнодіюча отруйна речовина, дуже небезпечна для життєдіяльності всього живого, нагадали в компанії.

Також на підприємстві ще раз зазначили, що, наприклад, Донецька фільтрувальна станція забезпечує водою Авдіївку і навколишні селища, а також частково Донецьк і Ясинувату,  вона включена в Мінські домовленості як один з найважливіших об'єктів для життєзабезпечення населення регіону.

Фото: КП "Вода Донбасу" 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-