На шахті ДП

На шахті ДП "Селидіввугілля" запустили лаву потужністю 2000 тонн на добу

Фото
Укрінформ
На шахті "1/3 Новогродівська" ДП "Селидіввугілля" на Донеччині у вівторок запустили лаву потужністю 2000 тонн на добу.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приємно, що незважаючи на війну шахті "1/3 Новогродівська" заклали нову лаву і є робота для цієї шахти. Фактично видобуток може бути 2 тис. тонн на добу", - зазначив він.

На даний час на шахті розробляється один пласт при потужності 1,83 метра та довжині 218 м. Промислові запаси цієї ділянки  - 450 тис. тонн.

Підготовчі роботи з монтажу обладнання було розпочато у лютому 2016р. Вартість реалізації проекту становить 17 млн грн. Введення в дію очисного вибою здійснено за власні кошти ДП "Селидіввугілля", якому належить "Шахта 1/3 Новогродівська". Установлена виробнича потужність шахти - 750 тис. тонн вугілля на рік. На шахті працює близько 3 тисячі працівників.

Між тим, обсяги нинішньої лави, у разі видобутку 2 тис. тонн на добу, будуть вичерпані орієнтовно до грудня 2016 року, а інші вугільні пласти (нижче нинішньої лави) державна шахта поки не може розробляти. Це пов'язано з тим, що запаси ДП "Селидіввугілля" за правління Януковича у 2012 році були передані в оренду приватній компанії з однойменною назвою ТОВ "1/3 Новогродівська", яка, за повідомленнями у ЗМІ, пов'язана з сином екс-президента Олександром Януковичем і яка не працює з початком російської агресії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-