Янукович скиглить, що ЄС забагато заморозив на його рахунках

Янукович скиглить, що ЄС забагато заморозив на його рахунках

Укрінформ
Екс-президент України Віктор Янукович переконує Суд Європейського Союзу, що обвинувачення проти нього мають політичний характер, а на його європейських рахунках заморожено більше, ніж вимагає Генпрокуратура.

Такі аргументи з вимогою скасувати накладені у березні 2014 року санкції ЄС адвокати Януковича від імені свого підзахисного передали суду, який у п'ятницю за зачиненими дверима слухав справу "Віктор Янукович проти Ради ЄС". Підготовлений суддею-доповідачем до засідання звіт про перебіг процесу отримала у своє розпорядження Німецька хвиля.

Зокрема, Янукович заперечує свою провину у розкраданні державних коштів. При цьому він скаржиться, що на його європейських рахунках заморожено "надмірний" обсяг коштів, який перевищує суму незаконно привласненого майна, що йому приписують.

"Оскільки загальна вартість майна, яке було нібито незаконно здобуте, відома, замороження коштів у більшому за цю вартість обсязі є невиправданим", - заявляють адвокати Януковича.

У відповідь представники ЄС у суді заявляють, що замороження всіх коштів на рахунках Януковича у європейських банках не є надмірним, бо "це, напевно, не єдині кошти, які має Віктор Янукович".

Суд ЄС заслухав позиції сторін, рішення у справі буде ухвалено пізніше.

Нагадаємо, у січні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила, що Віктор Янукович проходить обвинуваченим у шести справах. У сукупності його звинувачують у заволодінні державним майном на суму 809 мільйонів гривень.

Крім того, Януковича звинувачують також і у тяжких злочинах, зокрема створенні злочинної організації та діях, що спричинили смерть людей. За цими звинуваченнями передбачається покарання від 10 до 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

Вперше санкції проти українських високопосадовців, серед яких і екс-президент Янукович, були запроваджені Євросоюзом у березні 2014 року терміном на один рік. Після того вони двічі були продовжені - у березні 2015 і березні 2016 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-