Бригинець розповів, як весь Донбас покриють українським сигналом

Бригинець розповів, як весь Донбас покриють українським сигналом

Укрінформ
Встановлення 180-метрової телевежі на горі Карачун під Слов'янськом має завершитися до середини року, ще одна телевежа, яка працюватиме в напрямку Луганська, має бути встановлена до кінця 2016 року.

Про це заявив у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу народний депутат, радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець за результатами брифінгу в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську.

“Встановлення 180-метрової телевежі на Карачуні має завершитися до середини цього року”, - повідомив він.

За словами Бригинця, наразі підготовчі роботи на об’єкті завершено, відремонтовано будівлю, яка обслуговувала вежу, а також налагоджено кабельну систему електропостачання. Очікується, що телевежу встигнуть встановити до Дня визволення Краматорська і Слов’янська – 5 липня.

Після того як передавачі будуть підняті з нинішньої тимчасової 30-метрової вежі на Карачуні на нову вежу, українське мовлення зможе покривати значну частину Донеччини, а головне - заповнить прогалини, де через нерівність рельєфу відсутній український сигнал.

Бригинець також поінформував, що до кінця року планується встановити ще одну 180-метрову вежу, яка “покриватиме Луганськ”. “Ця вежа вже є, йде підготовка до встановлення. Уточнюється місце встановлення, яке ми не оприлюднюємо з метою уникнення можливих диверсій”, - зазначив він.

Окрім цього, опрацьовується проект встановлення третьої вежі “на Донецьк”. “Це буде абсолютно нова вежа, яку планується встановити максимально близько до Донецька. Експерти говорять, що це має бути до 30 км до Донецька. І тоді вона зможе своїм сигналом покривати і сам Донецьк, і його передмістя”. Втім, цю вежу зможуть встановити не раніше кінця 2017 року.

Окремо Бригинець уточнив, що також планується встановлення потужного радіопередавача на середніх хвилях, який транслюватиме сигнал на окуповані території - саме цей передавач мав на увазі голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, коли говорив про “передавач до Уралу”.

Нагадаємо, раніше Бригинець обіцяв, що телевежа на Карачуні запрацює навесні.

Телевежу на горі Карачун терористи підірвали ще 2014 року. Замість неї фахівці побудували тимчасову польову телевежу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-