Телевізійну вежу на гору Карачун завезуть уже в березні - Бригинець

Телевізійну вежу на гору Карачун завезуть уже в березні - Бригинець

Укрінформ
Телевізійну вежу, яка свого часу була зруйнована на горі Карачун, буде поновлено вже у березні поточного року з тим, щоб навесні з неї вже розпочалося ефірне мовлення.

Про це у п'ятницю під час конференції «Стратегія мовлення для Донбасу» заявив радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

«Ми сподіваємось, що вежа на горі Карачун навесні запрацює. Вже у цьому місяці ця вежа має бути завезена на місце для початку монтажу», - сказав Бригинець.

Він одночасно наголосив, що ця вежа не буде новою і вона буде перевезена на гору Карачун «з іншого місця». Наразі ця вежа проходить тестові дослідження в одному з науково-технічних закладів України, який має зробити висновки щодо її надійності і зробити її сертифікацію.

«Ми часто можемо чути про зусилля з поновлення мовлення на Донбасі, але це не зовсім точно. На практиці ми створюємо нову систему мовлення, у тому числі і з використанням невеликих ретрансляторів», - сказав Бригинець.

Він також повідомив, що на території Донбасу вже протягом цього року будуть встановлені три великі вежі висотою до 22 метрів, одна з яких буде розташована на горі Карачун, а ще дві відповідно у Луганській та Донецькій областях. Конкретне місце розташування цих веж поки не розголошується з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-