Донеччині загрожує гуманітарна криза через нестачу води - Мотузяник

Донеччині загрожує гуманітарна криза через нестачу води - Мотузяник

Укрінформ
У місті Торецьк на Донеччині виникла кризова ситуація з водопостачанням, яка може перерости у гуманітарну кризу  через перебитий бойовиками водогін.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За повідомленням СЦКК, ситуація з водопостачанням міста Торецьк та навколишніх сіл стає вкрай складною. Ще на початку 2017 року внаслідок обстрілів з боку бойовиків було пошкоджено ділянку міського водоводу, що проходить через лінію зіткнення. З того часу провести ремонт так і не вдалося через відсутність гарантій з боку бандформувань на період проведення ремонтних робіт. Наразі в місті запроваджено жорсткий графік водопостачання, однак переговори щодо забезпечення гарантій безпеки ремонтникам тривають і досі, на жаль, безрезультатно", - сказав Мотузяник.

Як повідомлялося раніше, за підрахунками комунальних служб Торецька, через пошкодження на землю щодня витікає близько 15 тис. кубометрів води, яка затоплює дві шахти. У зв’язку з цим у місті введено жорсткий графік водопостачання: майже 35 тис. жителів отримують воду лише дві години на добу, а селищам Північне й Залізне вода подається впродовж двох годин один раз на дві доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-