Поліція Донеччини на один день змінила камуфляж на вишиванки

Поліція Донеччини на один день змінила камуфляж на вишиванки

Укрінформ
Поліцейські Донецької області долучилися до відзначення Дня вишиванки - на один день звичний камуфляж поліцейських змінили вишиті сукні і сорочки.

Про це повідомили в обласній поліції.

«На один день звичний камуфляж поліцейських змінили вишиті сукні і сорочки. В такий спосіб правоохоронці висловили єдність з громадянами по всій країні і показали шану і гордість за етнічні традиції українського народу», - йдеться у повідомленні.

Співробітники в найкращих національних вбраннях були відзначені заступником голови Нацполіції України - начальником поліції Донеччини В’ячеславом Аброськіним.

Сьогодні за традицією для працівників облуправління було проведено заняття з української мови. Проте замість ділового стилю письма викладач маріупольського вишу Оксана Мороз познайомила поліцейських з історією вишиванки та значенням орнаменту на ній. Вишита сорочка – це особлива святиня, яка передавалася з покоління в покоління і зберігалася як реліквія. Особливе значення у вишиванці має візерунок, який несе в собі свій окремий «код».

Оркестр поліції Донеччини цього дня подарував свято учням маріупольської школи №15. На запрошення педколективу навчального закладу сьогодні о 8-й ранку музиканти зіграли для присутніх відомі українські пісні, після чого діти у супроводі батьків у вишиванках вийшли на марш вулицями Приморського району.

До святкування всеукраїнського Дня вишиванок долучилися правоохоронці всіх територіальних підрозділів поліції Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-