У Маріуполі інформаторку терористів засудили на 2 роки і 2 місяці в'язниці

У Маріуполі інформаторку терористів засудили на 2 роки і 2 місяці в'язниці

Укрінформ
У Маріуполі інформаторку терористів «ДНР» засудили на 2 роки і 2 місяці позбавлення волі.

Про це у п'ятницю повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області. «Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав мешканку Волноваського району 1947 року народження винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) Кримінального кодексу України... Вирок суду – 2 роки та 2 місяці позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Під час судових слухань доведено, що мешканка Хлібодарівки у вересні 2014 року стала активно співпрацювати з бойовиками «ДНР». Жінка з мобільного телефону передавала деталізовані дані про місця дислокації, маршрути пересування та вогневі позиції військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції у Волноваському районі, а також селищі Старий Крим Кальміуського району міста Маріуполя та м. Мангуш Донецької області.

Інформацію засуджена передавала учаснику терористичної організації «ДНР» з позивним «Багіра». У подальшому бойовики використовували ці дані у веденні терористичної діяльності проти органів державної влади та військових підрозділів України, а саме - у здійсненні артилерійських обстрілів місць дислокації українських військових та військової техніки.

У суді жінка повністю визнала свою провину в інкримінованому злочині та розкаялась.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-