КПВВ «Майорське» облаштували новими модулями для оформлення пішоходів

КПВВ «Майорське» облаштували новими модулями для оформлення пішоходів

Фото
Укрінформ
На лінії розмежування в КПВВ «Майорське» встановлено 4 нові модулі на пішохідних напрямках, передані від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

На офіційній церемонії були присутні представники Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, УВКБ ООН, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Східного регіонального управління Держприкордонслужби України, повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Отримані в рамках міжнародної допомоги модулі облаштовані комп'ютерною технікою для здійснення контролю та кожен оснащений 5 робочими місцями для військовослужбовців Держприкордонслужби України. Це дасть змогу збільшити кількість прикордонних нарядів для пришвидшення оформлення громадян на пішохідних напрямках», - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, два модулі встановлені на вхід та ще два на вихід до неконтрольованої території.

Голова офісу УВКБ ООН Мамо Мулусеу зазначив, що це тільки один з етапів співпраці прикордонників з Управлінням Верховного комісара ООН.

Варто зауважити, що на початку березня такі самі модулі встановлені у КПВВ «Новотроїцьке».

Загалом бюджет програми технічної допомоги становить 3,5 мільйони гривень і, окрім вже облаштованих КПВВ «Новотроїцьке» і «Майорське», допоможе більш сучасно обладнати КПВВ «Мар'їнка». Технічне оснащення для контрольних пунктів, яке фінансується у рамках гуманітарної допомоги ЄС та інших міжнародних донорів, допоможе не тільки збільшити пропускну спроможність через лінію розмежування, а й скоротити час очікування людей у черзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-