У поліції розповіли деталі затримання учасників блокади ОРДЛО

У поліції розповіли деталі затримання учасників блокади ОРДЛО

Фото
Укрінформ
Голова облуправління Нацполіції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявляє, що затримані учасники акції з блокади торгівлі з окупованими територіями чинили опір поліції.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Співробітникам поліції було надано злісну непокору, люди, які там були, відмовлялися надавати документи, видавати зброю, погрожували використанням зброї, бензопил. Всі ці люди були затримані, доставлені в Торецьке відділення поліції. Наразі на місці розташування намету продовжує працювати слідчо-оперативна група. Вилучено 8 одиниць різної зброї та вибуховий арсенал – 2 бойові гранати, порох, детонатори та набої", - зазначив він.

Він нагадав, що для встановлення особи та з’ясування всіх обставин 43 учасника конфлікту були доставлені у відділення поліції.

"З цих 43 – один раніше судимий за вбивство, 9 – заявили що брали участь у проведенні антитерористичної операції, однак документів з них поки ніхто не надав. З цими людьми будуть також проведені слідчі дії по факту незаконного блокування залізничної колії, захоплення електровозу і по закінченні слідчих дій слідчий по кожному прийме рішення. Більша частина людей, які не брали активної участі у захопленні електровозу, потраплять додому, у свої міста", - наголосив Аброськін.

Нагадаємо: голова поліції Донецької області, заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін назвав фейком "указ" нібито від його імені, який передбачає розгін блокади на Донбасі та затримання її учасників, зокрема із застосуванням зброї.

У "документі" стверджувалося, що до 10 березня нібито передбачалося розробити план затримання учасників блокування залізничного транспорту, а до 20 березня - затримати їх та взяти під варту. Під час затримання блокувальників проти них нібито дозволялося застосовувати зброю та інші спецзасоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-