"Режим тиші" в Авдіївці потрібен більше за гуманітарну допомогу - Жебрівський

Укрінформ
Україні вкрай потрібен "режим тиші" для того, щоб відновити електропостачання в Авдіївці, це навіть більше потрібно, ніж гуманітарна допомога.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна", говорячи про очікування від засідання ТКГ в Мінську.

"Мабуть, ключове питання, яке сьогодні нам потрібне, це "режим тиші" для того, щоб ми відновили електропостачання. Це навіть більше потрібно, ніж гуманітарна допомога... Від мінської переговорної групи, від усіх я очікую, що, в тому числі, увінчаються успіхом постійні переговори президента з приводу тиску на Росію та дотримання "режиму тиші", - сказав Жебрівський.

Як відомо, 1 лютого відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Днями в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозу гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовано людей з особливими потребами і хворих.

У будинках жителів Авдіївки підтримується тепло завдяки коксохімічному заводу, рятувальники організували пункти обігріву, для людей розвозять гарячу їжу, а в багатьох містах збирають теплі речі, продукти, медикаменти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-