Жебрівський: З Авдіївки вивезли тяжкохворих, встановлюють генератори і кухні

Жебрівський: З Авдіївки вивезли тяжкохворих, встановлюють генератори і кухні

Укрінформ
З Авдіївки вивезли чотирьох важкохворих людей. Місто зранку чекає на припинення вогню.

Про це у Твіттері написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Вивезли з Авдіївки у Костянтинівку 4 важкохворих і людей з особливими потребами. Режиму тиші все ще немає...”, - зазначив Жебрівський.

Як він написав у Фейсбуці, повномасштабну евакуацію з Авдіївки поки не починають, але вивозять з міста людей з особливими потребами, тяжкохворих з реанімації, родини з дітьми.

"Рішення про повномасштабну евакуацію не приймаємо. Але вже повністю підготувались до неї на випадок оголошення евакуації. Станом на цю годину: 1. Вивозимо із Авдіївки людей з особливими потребами у Костянтинівку і Білецьке. 2. Вивезли із лікарняної реанімації важкохворих. Переміщаємо їх у Костянтинівську лікарню. 3. Одна сім’я виявила бажання вивезти із міста своїх дітей. Військовослужбовці цивільно-військового співробітництва допомагають цій родині організувати вивіз дітей", - йдеться у повідомленні.

Також очільник області зазначив, що до міста постійно надходять додаткові елетрогенератори та польові кухні, очікують на додатковий приїзд польових кухонь. На стадіоні «Хімік» встановлено наметове містечко, там же готують їжу. На стадіоні налагоджено супутниковий зв'язок. Є уся необхідна оргтехніка та інтернет. В термосах по місту розвозять гарячу їжу та кип’яток.

Що ж до обіцяного оголошення тиші, то воно так і не відбулося.

"Станом на 12:45 режиму тиші все ще нема. Російські бойовики продовжують обстріл", - наголосив Жебрівський.

Як повідомляв Укрінформ, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики здійснили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника.

За інформацією військових, озвученою віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, впродовж 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-