У колоніях окупованої Донеччини торгують наркотиками і вербують бойовиків

У колоніях окупованої Донеччини торгують наркотиками і вербують бойовиків

Укрінформ
У виправних установах, що залишилися на окупованих територіях Донеччини, відкрито торгують наркотиками, шиють військову форму бойовикам і набирають "добровольців" для служби в терористичній організації ДНР.

Про це написав у Фейсбуці начальник Головного управління Нацполіції України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Наприклад, Жданівська колонія поступово перетворюється на одну з провінцій республіки Колумбія практично з "легальним республіканським наркотрафіком". У колонію завозиться наркотичний засіб і, як у супермаркеті, засуджені його купують. Причетні всі - і начальник колонії, і "наглядач". Сама колонія служить швацьким цехом з пошиття військової форми для бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Калінінська колонія у Горлівці, за словами Аброськіна, відрізняється особливою "ідейною спрямованістю". За "недостатню повагу до цінностей молодої республіки" над засудженими знущаються з відома адміністрації. До "виховних заходів" залучаються озброєні бойовики "ДНР".

Макіївська колонія використовується бойовиками "ДНР" як місце утримання бійців Збройних сил України, так і ополченців, які "провинилися".

Засуджені Торезької колонії періодично "залучаються" бойовиками "ДНР" у "штрафбат" для участі в обстрілі мирних громадян на підконтрольній Україні території.

У Єнакіївській колонії, де утримуються злочинці, які вчинили особливо тяжкі злочини і засуджені до пожиттєвого ув'язнення, практикують "амністії" - звільнення в обмін на службу в "ДНР". У бойових діях на стороні терористів періодично беруть участь і керівництво, і співробітники колонії. ""Херої" цим "пишаються" і роблять на пам'ять селфі з убитими українськими військовими. У самій колонії неодноразово виникають "бунти" через нестачу їжі і інших соціальних благ. Керівництво ДВК постійно знущається із засуджених - побиття, приниження тощо. Як говорять ув'язнені, у 2014-2015 роках було здійснено 5 самогубств закоренілих злочинців", - пише Аброськін.

Також він зазначив, що тюремники, які перейшли на сторону терористів перетворилися на злочинців. Їм усім загрожує кримінальна відповідальність. З початку 2016 року по нинішній період 7 співробітників пенітенціарної системи "ДНР" вже затримані, 15 - оголошені в розшук.

З приводу джерел інформації начальник донецької поліції зазначає, що згідно із службовим обов'язком українські правоохоронці працюють з раніше судимими особами і такими, що відбувають покарання. Від них і надходять відомості про життя на окупованих територіях.

"І це тільки частина того, що дійсно відбувається на окупованій бойовиками території Донеччини. Якщо навіть закоренілі злочинці не витримують реалій життя в "ДНР" і здійснюють суїциди, то що вже говорити про мирних жителів, які існують в окупації третій рік. Назвати життям перебування там украй складно", - робить висновок Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-