Наступного року українське мовлення покриє на Донбасі всю зону зіткнення - Мінінформ

Наступного року українське мовлення покриє на Донбасі всю зону зіткнення - Мінінформ

Укрінформ
Наступного року українське телерадіомовлення покриє на Донбасі всю зону зіткнення між українськими військами та російсько-терористичними збройними формуваннями.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко.

"Питання мовлення на Донбас - воно складніше. Ми говоримо про питання інформаційної реінтеграції Донбасу. На сьогодні робота йде у напрямку відбудови веж (телерадіокомунікаційних веж - ред.). Вежа на Карачуні, яка закриє значну частину підконтрольних територій, і буде добивати до територій, які ми тимчасово не контролюємо. Побудови двох веж ми очікуємо наступного року - це Бахмутівка і Покровськ, завдяки яким практично ми закриємо всю зону зіткнення", - розповів Біденко.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом у п'ятницю у другій половині дня відбулася урочиста церемонія початку будівництва телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. За словами Петра Семерея, директора ТОВ "Телемережі України", яке веде це будівництво, висота вежі дозволить мати зону впевненого прийому по телебаченню 50-60 км, а по радіомовленню - до 100 км і більше. Як зазначив Семерей, планується, шо радіо буде чутно до кримських гір та до Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-