Керівникам новостворених громад потрібне стажування в ЄС – Жебрівський

Керівникам новостворених громад потрібне стажування в ЄС – Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області для ефективної роботи керівникам новостворених громад потрібне стажування в місцевих громадах країн Європейського Союзу, особливо тих, які входили в до соціалістичного табору.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Кабінетні семінари та навчання тут, у нас, для керівників новостворених громад не дадуть сьогодні такого ефекту, як дасть стажування безпосередньо в місцевих громадах країн Центральної Європи, які сьогодні вже є членами ЄС. Бажано, щоб це були Польща, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія чи Естонія, або колишня Східна Німеччина. Тобто країни, які ще недавно разом із нами входили до «соціалістичного концтабору», - написав губернатор.

Він зазначив, що про це сьогодні розповів пані Штефані Шіффер, голові  міжнародного громадського проекту «Київський Діалог», та її колегам.

За словами Жебрівського, переважна більшість жителів Донецької області (по соціології – понад 70%) взагалі ніколи не виїжджали за межі своєї області, більшість фахівців РДА і навіть ОДА ніколи не були в ЄС і не бачили, як там працює місцеве самоврядування і як функціонує громадянське суспільство.

«Тому, щоб їм тут не розповідали навіть найкрайщі лектори і тренери, на виході - принаймні найближчих кілька років - все одно буде виходити «райком». Бо такі моделі в головах людей закріплені. Набагато ефективніше повезти наших керівників новостворених громад у Європу і нехай на власні очі побачать, як насправді діє народовладдя. Нехай поживуть там два-три тижні і наберуться того духу та досвіду», - пояснив Жебрівський.

Він підкреслив, що саме в цьому напрямку проходить співпраця регіону з міжнародними фондами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-