У Стеця промоніторили українське мовлення в селі на Донеччині

У Стеця промоніторили українське мовлення в селі на Донеччині

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики провела аналіз стану функціонування українського мовлення в Олександро-Калинівській сільській раді Костянтинівського району на Донеччині.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Олександро-Калинівка Костянтинівського району, розташована неподалік визволеної Авдіївки й окупованої Горлівки, розташована в долині річки, тому вже кілька десятиліть є суттєві проблеми з ефірним телевізійним сигналом. Зважаючи на це, майже всі жителі, хоч і мають доступ до ефірних каналів, як українських так і окупаційних, віддають перевагу супутниковим антенам. Їх ставлять в селі ще з минулого століття», - зазначив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО депутат Олександр Бригинець.

Віталій Шаповалов, голова сільської ради коментує: «Цифрове ТБ «Т2» в нас гарно працює. До 80% жителів мають супутник. Однак варто зауважити, що село знаходиться в ямі – є проблеми з ефірним мовленням, які були і 20 років тому – залежно від місця розташування будинку – залежить і якість сигналу».

За словами радника міністра, селяни поінформовані про заплановану відбудову телевежі в Покровському районі та ситуацією на Карачуні, що забезпечить їм доступ до якісного ефірного мовлення.

У Мінінформполітики нагадують, що 21 жовтня 2016 року відбулося засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Мінінформі. Під час засідання було переобрано склад Комісії та переформатовано управління – запропоновано формат співголів, якими стали: міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-