Діалог суспільства та влади на Донбасі почався - активіст

Діалог суспільства та влади на Донбасі почався - активіст

Укрінформ
За два роки на Донбасі збільшилася кількість публічних дискусій, почався діалог суспільства і влади.

Про це заявив у середу координатор руху "Сильні громади" Валентин Краснопьоров під час "круглого столу" в Укрінформі. 

"За ці два роки регіон стикнувся з серйозними викликами... За два роки збільшилася кількість публічних дискусій - як механізм ухвалення ефективних рішень. Насправді стало більше "круглих столів" і форумів, і насправді діалог суспільства і влади почався. Не всюди, але почався", - сказав Краснопьоров.

Він додав, що в регіоні побільшало і різноманітних просвітницьких заходів. "Є цікава тенденція в регіоні: велика кількість просвітницьких навчань. Насправді люди мають змогу сьогодні отримати інформацію про те, яким чином впливати на місцеве самоврядування, яким чином контролювати місцеве самоврядування. Зокрема, ми провели 14 навчань, 300 унікальних учасників пройшло через нас", - додав Краснопьоров. 

Водночас він зазначив, що сталий громадський контроль все ще є викликом для Донбасу. "Сталий громадський контроль - це ще виклик для Донецької і Луганської областей. Він поки носить неоднозначний характер. Є міста, де це відбувається дуже дуже сильно, а є міста, де це не відбувається", - наголосив активіст.

Краснопьоров також зазначив, що діалог громад розпочався не лише з місцевою владою, а й з міжнародними партнерами. 

"Відбулася ще одна цікава ініціатива - це переформатування бібліотек. Вже на сьогодні як мінімум три міста - це Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка - стають публічним простором. Бібліотеки відповідають на виклики того, що менше людей до них приходять і намагаються створити нові тематичні ініціативи. Наприклад, в Слов'янську разом з посольством США вже створено "Вікно в Америку", в Краматорську - з Чехією, в Костянтинівці - з Польщею", - додав Краснопьоров. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-