Вибух на автобазі в Авдіївці стався під час розбирання вогнемету

Вибух на автобазі в Авдіївці стався під час розбирання вогнемету

Укрінформ
Вибух на території автобази в Авдіївці стався під час спроби працівників підприємства порізати "болгаркою" реактивний вогнемет "Джміль" російського виробництва.

Як повідомляє сайт ГУНП у Донецькій області, 17 вересня у лікарні помер ще один чоловік1982 року народження, який отримав тяжкі травми внаслідок вибуху на автобазі.

"16 вересня, на території автобази по вул. Індустріальній пролунав вибух. Він забрав життя двох людей, працівників приватного підприємства. Чоловік 1963 року народження загинув на місці. За життя його товариша, який був доставлений у лікарню у вкрай важкому стані – з частковою травматичною ампутацією ніг, опіками ІІ ступеню, у комі, боролися лікарі, але він не вижив", - йдеться у повідомленні.

Також було травмовано ще одного працівника, йому надано медичну допомогу, життю чоловіка нічого не загрожує.

"Попередньо встановлено, що чоловіки знайшли та намагалися порізати "болгаркою" реактивний вогнемет "Джміль", здатний одним пострілом «загасити» вогневу точку противника. Ця зброя миттєво спалює укріплення разом з усіма, хто там є. Максимальна дальність стрільби – 1 км, еквівалент бойової частини у тротилі – до 9 кг", - повідомили у поліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 272 Кримінального кодексу України – "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки". Карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Триває досудове розслідування. Остаточну правову оцінку факт отримає після проведення експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-