У Краматорську та Слов’янську склали присягу майже 200 поліцейських

У Краматорську та Слов’янську склали присягу майже 200 поліцейських

Фото
Укрінформ
Присягу на вірність Україні в Краматорську склали 194 патрульних поліцейських у Краматорську та Слов'янську.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені надзвичайно приємно бути тут, в цю історичну мить... 25-те місто, де відкривається патрульна поліція. Але воно дуже символічне. Для мене воно так само близьке, так само у серці, як і рік тому, коли ми відкривали поліцію Києва, Одеси, коли відкривалася поліція Харкова, Львова, але саме тут, на Донбасі, це має принципове державне значення», - сказав Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на церемонії складання присяги особовим складом патрульної поліції в Краматорську. 

Глава держави наголосив, що нині довіра людей до нової поліції є надзвичайно високою і цього не можна упустити.

Відсьогодні у Краматорську та Слов’янську щодня патрулювання вулиць здійснюватиме 28 автопатрулів. Наряди працюватимуть у 2 зміни на добу.

Близько 80% патрульних поліцейських з вищою освітою, середній вік  працівника управління 27 років. Понад 17% патрульних поліцейських – жінки, 14  патрульних поліцейських  - учасники бойових дій.

Прийом анкет кандидатів до патрульної поліції у містах Краматорськ та Слов'янськ тривав з 26 вересня по 19 жовтня 2015 року. Загалом близько 3000 кандидатів висловили бажання взяти участь у конкурсному відборі. Навчання тривало три місяці на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Слухачі отримали навички тактичної підготовки, користування зброєю та відповідні теоретичні знання, необхідні для несення служби. 

Наступним містом Донеччини, на вулиці якого вийде нова патрульна поліція, стане Маріуполь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-