У Брюсселі для української громади провели майстер-клас з петриківського розпису

У Брюсселі для української громади провели майстер-клас з петриківського розпису

Фото
Укрінформ
У посольстві України в Бельгії для представників української громади відбувся майстер-клас з петриківського розпису, який провела талановита українська художниця Мирослава Дашівець.

Як передає Укрінформ, про це посольство України в Королівстві Бельгія повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Пані Мирослава родом з селища Петриківка, що на Дніпропетровщині, звідки походить Петриківський розпис, він же «петриківка» – унікальне українське декоративно-орнаментальне народне малярство. Саме тут, як вважається, у XVII-XIX ст. зародився звичай розписувати інтер'єр селянських будинків рослинним орнаментом», – розповіли у диппредставництві.

Зауважується, що зараз мисткиня, проживаючи далеко від дому, активно популяризує цей дивовижний український художній феномен у Люксембурзі та Бельгії. З її роботами можна ознайомитися за посиланням

У майстер-класі взя лаучасть Тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія та у Великому Герцогстві Люксембург Наталія Аношина.

Посольство висловило ширу вдячність Мирославі Дашівець і представникам українських громадських організацій в Бельгії за збереження українських культурних традицій за кордоном.

Нагадаємо, в Українській суботній школі в бельгійському місті Гент відбувся святковий концерт, присвячений Різдву Христовому та Новому року.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-