У Відні пройшов «Пробіг під каштанами»

У Відні пройшов «Пробіг під каштанами»

Фото
Укрінформ
Українська громада Відня у неділю долучилася до благодійного «Пробігу під каштанами», пробігши спільно зі співвітчизниками в Україні та інших країнах світу заради маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Забіг відбувався у прямому сенсі під каштанами – саме ці дерева рясно висаджені вздовж алеї у парку Пратерштерн, де й відбувався забіг.

Дорослі учасники долали дистанції у п’ять та два кілометри. Для наймолодших була можливість пробігти 500 метрів.

Багато учасників були одягнуті у вишиванки та мали з собою українську символіку, тим самим ідентифікуючи себе та привертаючи увагу відвідувачів парку до триваючої війни РФ проти України.

«Ювілейний 30-й «Пробіг під каштанами» проходить у Відні на тему «Пробіг там, де ти». Зараз усі ми знаходимося тут, у Відні, тимчасово, і хочемо повернутися додому. Ми усі хочемо, щоб Україна перемогла у цій війні. І ми маємо надію, що наступні пробіги будемо робити вже в Україні – під каштанами у Києві на День Києва", - повідомила у коментарі кореспонденту агентства організатор пробігу у Відні Олена Листопад, яка є учасницею «Пробігу під каштанами» з 2014 року.

У Відні пройшов "Пробіг під каштанами" / Фото: Василь Короткий

Читайте також: У Відні відбувся благодійний вуличний фестиваль на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, у День Києва, 28 травня, проходить ювілейний, тридцятий, «Пробіг під каштанами». Через війну захід відбувається в онлайн-форматі – учасники долучаться до акції із будь-якого безпечного міста чи країни.

Мета заходу – зібрати 1 млн грн для потреб Центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України, а також буде проведено збір коштів на автомобілі швидкої допомоги для транспортування поранених у зонах бойових дій та прифронтових територіях.

Зареєструвалися та здійснили благодійні внески понад 100 корпоративних команд. Серед них – команда Укрінформу. Загалом заявки на участь у пробігу подали понад 6 тисяч осіб в Україні та у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-