Визволення Гостомеля: як рік тому ЗСУ знищили елітний російський десант

Визволення Гостомеля: як рік тому ЗСУ знищили елітний російський десант

Відео
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак нагадав, як рік тому у Гостомелі Київської області Збройні сили України знищили елітний російський десант.

Про це Єрмак написав у Телеграмі, оприлюднивши відео до річниці звільнення Гостомеля та Київської області від російських загарбників, передає Укрінформ.

За його словами, “так само, як і Васильків, ворог бачив Гостомель воротами до столиці. росіяни планували захопити аеродроми, щоб в подальшому туди змогли сідати транспортні літаки з важкою технікою. Але їх плани були зруйновані нашими воїнами”.

Відео: Андрій Єрмак, Телеграм

“Важкі бої за Гостомель стали окремою сторінкою цієї війни. Він знаходиться в 10 км від української столиці. На десятках гелікоптерів його атакували елітні російські десантники, яким протистояли на початках призовники Нацгвардії. Згодом елітний десант ворога був знищений нашими спецпризначенцями і Силами оборони”, – зазначив Єрмак.

Читайте також: Під окупацією були 15 громад: ОВА оприлюднила ролик до річниці визволення Київщини

Як повідомляв Укрінформ, увечері 2 квітня 2022 року Міністерство оборони України заявило, що українські військові визолили Київську область від російських загарбників. Тоді останні підрозділи ворога були вибиті з Бучі, Гостомеля й Бородянки.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-