росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 2 квітня.

У Чернігівській області за добу ворог двічі обстріляв із артилерії та ймовірно з СПГ, Новгород-Сіверський район. Без втрат та руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли території Білопільської та Есманської громад. Без наслідків.

Сьогодні зранку росіяни били з мінометів. У результаті одного з обстрілів загинули люди.

У Новослобідській громаді о п’ятій ранку росіяни з мінометів вдарили по молоковозу в одному із населених пунктів громади, зафіксовані два удари. В результаті обстрілу загинули дві людини (водій молоковоза та експедитор).

У Краснопільській громаді з території рф був мінометний обстріл. Попередньо — без наслідків.

У Запорізькій області ​​протягом минулої доби ворог здійснив 68 обстрілів цивільної інфраструктури 16 населених пунктів: Гуляйполе, Оріхів, Михайло-Лукашеве, Новоданилівка, Залізничне, Новоандріївка, Кам'янське, Мала Токмачка, Ольгівське, Червоне, Білогір'я, Малинівка, Преображенка, Степове, Малі Щербаки, Новояковлівка.

Читайте також: В окупованому Мелітополі лунають вибухи у локомотивному депо

Надійшло 11 повідомлень про руйнування

У Харківській області на Слобожанському напрямку російські війська здійснили обстріли населених пунктів Уди, Ветеринарне, Зибине, Охрімівка, Красне Перше.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка, Синьківка, Куп’янськ, Піщане, Крохмальне та Новоселівське.

Внаслідок обстрілу села Подоли Куп'янського району вчора зранку пошкоджено приватний будинок.

Вдень у селі Кутьківка Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу загинув 43-річний цивільний. Чоловік 46 років отримав поранення. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.

Вночі у селищі Великий Бурлук Куп'янського району ударом ракети С-300 пошкоджено будівлі агропідприємства.

У селі Довгалівка Ізюмського району, перебуваючи на власному подвір'ї, на розтяжці підірвався та отримав поранення 59-річний цивільний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.

Читайте також: В Україні потребують розмінування близько 470 тисяч гектарів сільгоспугідь - ДСНС

У Луганській області учора ворог здійснив притужний артобстріл села Невське. Зруйновані п’ять будинків. Місцева жителька отримала контузію. Також під вогонь росіян потрапили Новоселівське, Діброва та Білогорівка.

У Троїцькій громаді загарбники посилили контррозвідувальний режим. Проводиться перевірка місцевих жителів, в окремих населених пунктах відключено мобільний зв'язок. Пункти прийому документів для оформлення паспорта рф відкрито у Білокуракиному, Марківці та Міловому.

Ситуація в області залишається складною.

У Донецькій області ворог обстрілював насклені пункти області ракетами, здійснював авіаудари «НКРС», застосовував РСЗВ «Град», артилерію, міномети. Обстріляні Авдіївка, Бахмут, Красногорівка, Торецьк, Північне, Велика Новосілка, Времівка.

За добу по області — п’ятеро поранених.

Читайте також: На Донецькому напрямку ворог відступив із деяких позицій — Сили оборони

У Херсонській області за минулу добу ворог здійснив 60 обстрілів. Обласний центр ворог обстріляв шість разів.

По місту Херсон війська рф вдарили з артилерії, влучили у приватний будинок. Загинула людина на вулиці. Також обстріляли село Козацьке, також влучили в приватний будинок, є поранений.

У лікарні від отриманих травм помер 32-річний електромонтер, що підірвався на російській міні, коли відновлював лінії електроживлення у Посад-Покровському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-