Всеукраїнський радіодиктант про мінну безпеку пролунає на Українському Радіо

Всеукраїнський радіодиктант про мінну безпеку пролунає на Українському Радіо

Укрінформ

4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, пройде радіодиктант для дітей молодшої та середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Диктант звучатиме голосом Пса Патрона із популярного мультфільму.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міністерство освіти та науки (МОН), Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), Українське радіо та Центр з протимінної діяльності об'єдналися, щоб провести диктант “Спільно до безпеки”.

Диктант звучатиме на хвилях Українського Радіо 4 квітня о 15:00. Допомагатиме з прочитанням тексту Михайло Капрань — актор, що озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі. А перед диктантом, о 14:40, в ефірі Українського Радіо говоритимемо з представником ДСНС про забруднення України мінами і вибухонебезпечними предметами та про важливість навчання дітей правил безпечної поведінки.

Щоб написати диктант та дізнатися правила, що рятують життя:

1) слухайте прямий ефір на Українському радіо на FM-частоті вашого міста, на сайті Українського Радіо, у мобільному застосунку suspilne.radio або у додатку "Дія";

2) увімкніть пряму трансляцію онлайн на ресурсах ЮНІСЕФ, МОН, ДСНС, Українського Радіо або Центру протимінної діяльності:

 - YouTube чи Facebook сторінках ЮНІСЕФ;

 - Facebook сторінці Міністерства освіти і науки;

 - YouTube чи Facebook сторінках ДСНС;

 - YouTube чи Facebook сторінках Українського Радіо;

 - Facebook сторінці Центру протимінної діяльності.

3) прийдіть у Спільно Точку у вашому місті завчасно та зареєструйтеся на диктант.

Знімайте фото та відео, як ваші діти пишуть диктант, і публікуйте в соцмережах з хештегом #СпільноДиктант.

Перевірити правильність написання диктанту можна буде одразу після його завершення у соціальних мережах та на офіційних сайтах ЮНІСЕФ, ДСНС та Українського Радіо.

Завантажуйте матеріали для дітей різного віку та методичні матеріали для вчителів для уроку з мінної просвіти на https://bezpeka.info/.

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Щоб зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Міністерством освіти і науки України та Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) навчає дітей правил поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. 4 квітня ЮНІСЕФ, ДСНС, МОН, Українське радіо та Центр з протимінної діяльності спільно проведуть диктант “Спільно до безпеки”.

#####

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй визначила 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням. Його метою є підвищення обізнаності про небезпеку мін та вибухонебезпечними залишками війни (ВЗВ) та сприяння їх знищенню. День просвіти з питань мінної небезпеки також має сприяти розвитку національних спроможностей у сфері протимінної діяльності у країнах, де міни та ВЗВ становлять серйозну загрозу безпеці, здоров'ю та життю цивільного населення.

#####

Про ЮНІСЕФ

ЮНІСЕФ працює у найважчих регіонах для охоплення найбільш вразливих дітей. Ми працюємо у 190 країнах і територіях для кожної дитини, щоб забезпечити кращий світ для всіх. Більше про ЮНІСЕФ та нашу роботу для дітей: www.unicef.org/ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-