Комплексна допомога ветеранам і учасникам бойових дій. Розбудова ветеранського підприємництва в Україні

Комплексна допомога ветеранам і учасникам бойових дій. Розбудова ветеранського підприємництва в Україні

Укрінформ
30 березня, 13:30 - пресконференція  на тему: «Надання  комплексної допомоги в лікуванні, реабілітації, соціалізації ветеранам і учасникам бойових дій. Підписання меморандуму».

Організатор: Громадська організація «Асоціація підприємців-ветеранів АТО».

Учасники: Сергій Позняк - голова Асоціації підприємців-ветеранів АТО; Ірина Трикоз - керівниця проєктів Асоціації підприємців-ветеранів АТО з питань ветеранського бізнесу; Дарина Требух - керівник благодійних проєктів з реабілітації поранених бійців, ГО «Гвардійсько-військове товариство «РЕДЮЇТ».

Теми до обговорення: 

  • Формування і реалізація заходів, спрямованих на допомогу учасникам бойових дій та ветеранам у лікуванні.
  • Реабілітація поранених.
  • Поліпшення медичного обслуговування, а також сприяння медикаментозного забезпечення учасників бойових дій та ветеранів. 
  • Розв’язання соціальних проблем учасників бойових дій та ветеранів.
  • Розвиток ветеранського підприємництва в Україні.

Коротко. Представники організаторів заходу зазначають, що підписання меморандуму між Асоціацією підприємців-ветеранів АТО та ГО «Гвардійсько-військове товариство «РЕДЮЇТ»  допоможе  ветеранам освоїти навички підприємництва, після проходження медичної та психологічної реабілітації. Таке об’єднання  полегшить реабілітацію поранених та сприятиме подальшому розвитку малого та середнього бізнесу в Україні.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Асоціація підприємців-ветеранів АТО та ГО “РЕДЮЇТ” співпрацюватимуть у напрямку реабілітації та соціалізації ветеранів

Асоціація підприємців-ветеранів АТО та ГО “РЕДЮЇТ” уклали меморандум про співпрацю у наданні комплексної допомоги в лікуванні, реабілітації та подальшої соціалізації ветеранів та учасників бойових дій, які зазнали поранень. Меморандум про співпрацю було підписано в Укрінформі.

"На сьогодні існує багато видів реабілітації ветеранів, але більшість із них потребує саме соціальної адаптації. Завдяки "РЕДЮЇТ" бійці потрапляють спочатку на реабілітацію психологічну і далі вже - на соціалізацію. Тому їх реабілітація має бути комплексна, щоб ветерани могли відповісти собі на питання, ким вони хочуть стати після закінчення війни. Тому підприємництво, як показує практика інших країн, є одним з найефективніших способів соціалізації ветеранів", - сказала на пресконференції керівник проєктів Асоціації підприємців-ветеранів АТО з питань ветеранського бізнесу Ірина Трикоз.

Як зазначила на пресконференції керівник благодійних проєктів з реабілітації поранених бійців, ГО «Гвардійсько-військове товариство «РЕДЮЇТ» Дарина Требух, ГО займається психологічною підтримкою, соціалізацією поранених військових у київських медзакладах, розробили власний протокол щодо соціальної реабілітації та відновлення пораненого в процесі лікування.

На думку голови Асоціації підприємців-ветеранів АТО Сергія Позняка, розвиток підприємництва серед ветеранів є важливим, оскільки нині серед українських захисників багато підприємців, у багатьох з них бізнес уповільнився чи став на паузу. За його словами, необхідна система кредитів, грантів, пільг, також важливим буде навчання ветеранів, які могли б зайнятися підприємницькою діяльністю, створити робочі місця, наприклад, в об'єднаних територіальних громадах.

"Підприємництво є дуже потужним інструментом інтеграції поранених ветеранів у суспільство. У нас готова програма і для ветеранів, і ми готові створити програму для поранених ветеранів по створенню і розвитку власної справи. Це те, що сьогодні не дотягується на рівні держави. На жаль, в законодавстві зараз немає визначення, що таке ветеранський бізнес. А для наших поранених побратимів це буде дуже важливо, тому що їм важче повертатися в суспільство", - сказав Позняк.

Співпраця Асоціації підприємців-ветеранів АТО та ГО “РЕДЮЇТ”, за словами учасників пресконференції, передбачає створення плану для кожного пораненого військового, який включатиме в себе як реабілітацію психологічну, фізичну, прорахування потреб ветерана, профорієнтацію, відповідне навчання, менторство. Можлива й підтримка для забезпечення лікарськими засобами у разі потреби.

Також, як зазначив Позняк, громадські активісти спільно з народними депутатами напрацьовують відповідні ініціативи щодо визначення в законодавстві статусу “ветеран-підприємець” з тим, щоб активізувати підприємницьку діяльність серед ветеранів, надати їм можливість отримувати пільгове кредитування, фінансування як з боку держави, так і від фондів, великого бізнесу тощо.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-