У Нью-Йорку відкрилася виставка сучасного українського мистецтва

У Нью-Йорку відкрилася виставка сучасного українського мистецтва

Фото
Укрінформ
На Мангеттені відкрилася виставка сучасних українських художників, роботи яких презентовано за допомогою проєкторів та екранів.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

На виставці в галереї Міського університету Нью-Йорка представлені майже сорок творів художників, серед яких – Алла Горська, Олег Тістол, Олександр Ройтбурд, Олег Голосій, Микола Маценко, Алевтіна Кахідзе та інші. Частина робіт присвячена нинішній російській війні.

Як пояснила авторка ідеї та одна з організаторів виставки Тетяна Ходаківська, проєктори встановлено так, аби відвідувачі, рухаючись по залу, перекривали потоки світла, які відтворюють зображення на стінах.

«Таким чином мерехтіння проєкцій створює враження, що роботи ніби одночасно присутні та відсутні в залі, що передає ідею екзистенційності – існування на межі в умовах війни. Глядачі відкидають тіні, проходячи між проєкторами, та стають учасниками виставки, частина зображень відбивається на них самих», – сказала вона в коментарі Укрінформу.

Організатори також мали на меті передати єдність та спадкоємність української художньої школи в останні півсотні років – від сімдесятих до воєнного сьогодення.

Виставка триватиме до 10 лютого.

Нагадаємо, у Нью-Йорку показали фільм українського режисера-хореографа Анатолія Сачівка «Водуруду», побудований на композиціях сучасного балету.

Фото: Організатори

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-