Українські ветерани прибули до Вашингтона для участі в Марафоні морської піхоти США

Українські ветерани прибули до Вашингтона для участі в Марафоні морської піхоти США

Фото
Укрінформ
Четверо українських воїнів, які отримали поранення й пройшли курс реабілітації, долучаться до 47-го Марафону морської піхоти США (MCM - 2022), що відбудеться в неділю в американській столиці.

Про це повідомили Укрінформу в організації US Ukrainian Activists (USUA), яка підтримує участь українських ветеранів у масштабному заході.

«Уперше після пандемії COVID-19 українські ветерани знову візьмуть участь у щорічному Марафоні морської піхоти», - зауважили в USUA.

Читайте також: У Скоп’є провели забіг на підтримку захисників України

Забіги відбудуться в неділю в Вашингтоні, а також у Арлінгтоні, де розташований комплекс Пентагону – Міністерства оборони США. Причому, цього року організовуватимуться старти на 10 км, 42 км 195 метрів (класичний марафон), а також 50 км (ультрамарафон).

Фініш на всіх дистанціях символічно розташований біля меморіалу Іодзіма (Iwo Jima) – відомого пам’ятника, який зображує підняття прапора американськими морпіхами на острові Іодзіма та символізує пам’ять про загиблих американських військових у всіх війнах.

Читайте також: У Роттердамі відбувся забіг за героїв України

У МСМ-2022 бігтимуть четверо українських ветеранів. Вони продовжать традицію співпраці та солідарності між військовими США й України, започатковану в 2016 році Благодійним фондом «Ветеранська десятка». Троє ветеранів – Руслан Попов, Анатолій Вересенко й Павло Ковальський – подолають повну марафонську дистанцію (42,195 км). Ще один український учасник, Богдан Ушарук, пробіжить 50 км.

Усі четверо українських ветеранів були поранені під час служби. Вони пройшли процес відновлення та реабілітації після поранень. Учасники забігу вже прибули до Вашингтона.

Читайте також: Беленюк відкрив у ПАР забіг «За мир» на підтримку України

У п’ятницю в Українському домі відбувся привітальний захід для наших воїнів. Там вони розповіли, що хочуть присвятити свої забіги, у тому числі пам’яті інших чотирьох воїнів, які також готувалися до марафону в США, але загинули в боях за Україну.

Читайте також: Українці пробігли марафон «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Словенії

У неділю вже традиційно на дистанції наших ветеранів підтримуватимуть представники українських організацій US Ukrainian Activists, United Help Ukraine, інші представники української громади в США, а також всі, хто вболіває за долю України.

Фото надані US Ukrainian Activists

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-