У Швеції пройшла акція на підтримку України

У Швеції пройшла акція на підтримку України

Фото
Укрінформ
У другому за величиною місті Швеції Ґетеборзі пройшла акція, присвячена Дню захисників і захисниць України.

Про це з посиланням на фейсбук-сторінку спільноти Stand with Ukraine Gothenburg повідомляє Укрінформ. 

Повідомляється, що акція була проведена 14 жовтня, у День захисників та захисниць України, щоб «вшанувати та висловити вдячність українським воїнам, які зараз борються з темрявою з російської федерації».

Акція розпочалася на одній із центральних площ Ґетеборга, з якої активісти вирушили вулицями міста з українськими прапорами та плакатами на підтримку українських воїнів, щоб привернути увагу громадян Швеції до війни, яка триває. Акція продовжилася біля російського консульства, де активісти протестують кожного робочого дня з початку повномасштабної війни.

Зазначається, що у рамках демонстрації виступали різні спікери, які говорили, що українські воїни є «щитом всієї Європи», і що вони «захищають усі демократичні країни від навали хижацьких сил тиранії та диктатури».

У виступах було підкреслено, що «російське вторгнення в Україну – це не війна путіна, а все російське суспільство несе відповідальність за війну та злочини, скоєні російськими військовими», і що «більшість російського суспільства, включаючи російських лібералів, є носіями імперіалізму та шовінізму, в результаті чого росія є екзистенційною загрозою для Європи».

Активісти також закликали європейське суспільство та уряди збільшити постачання в Україну важкого озброєння для підтримки української армії та українців, а біля паркану російського консульства вивантажили чорні мішки з надписом: «ЗСУ: захищаємо Україну, фасуємо у пакети окупантів 2-ї армії світу».

Крім того, у рамках акції українські діти зі школи «Віночок» виконали національний козацький танець та зіграли українських народних пісень, щоб продемонструвати багатство української культури.

Нагадаємо, День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Фото: Stand With Ukraine Gothenburg / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-