У Португалії освятили наріжний камінь під будівництво храму та монастиря УГКЦ

У Португалії освятили наріжний камінь під будівництво храму та монастиря УГКЦ

Фото
Укрінформ
Сумівці Португалії та Іспанії взяли участь в історичній для життя української громади на Піренеях події – освяченні наріжного каменю під будівництво храму та монастиря Української греко-католицької церкви у паломницькому центрі португальського міста Фатіма.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила СУМ Глобал.

Також разом із численними прочанами з Португалії, Іспанії, Франції та Італії члени СУМ молилися за добро України та її народу.

Чин освячення наріжного каменю довершили Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, Генеральний капелан СУМ владика Степан Сус та єпископ Лейрії-Фатіми кардинал Антоніо Марто.

«Це подія, яку ми зможемо оцінити з плином часу. Приємно, що нас так багато зібралося сьогодні на молитву і що ми з вами є учасниками творення нової історії – нашої української спільноти, монастиря і церкви тут, у ФатіміЗа кілька років ми приїдемо сюди, щоби подякувати Богові за те, що тут є храм і монастир. І напевне кожен з нас, тут присутніх, має скласти свою «цеголку», щоби ці церква і монастир якнайшвидше були побудовані», – звернувся владика Степан до присутніх.

У Португалії освятили наріжний камінь під будівництво храму та монастиря УГКЦ

Після літургії сумівці провели свою організаційну нараду, під час якої обговорили сучасний хід сумівської справи в Іспанії та Португалії, а також запланували спільні проєкти.

«Щирою та теплою була неодноразова зустріч сумівців з владикою Степаном Сусом.

Генеральний капелан Спілки Української Молоді благословив СУМівців та в розмові підкреслив важливість діяльності та розвитку молодіжних українських організацій за кордоном», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні у столиці Португалії відбулася зустріч членів Крайової Управи Спілки української молоді цього терену із місцевим парохом, давнім духівником СУМівських таборів отцем Миколою.

Фото: СУМ Глобал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-