До «Днів України в Кошице» у Словаччині вперше долучилися ветерани війни на Донбасі

До «Днів України в Кошице» у Словаччині вперше долучилися ветерани війни на Донбасі

Укрінформ
У словацькому місті Кошице пройшли «Дні України», до яких вперше долучилися ветерани російсько-української війни.

Про це під час пресконференції сказав радник-уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, ветеран війни Вадим Свириденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ветеранський осередок був представлений на «Дні України в Кошице», і я вважаю, що це захід, який потрібно розвивати, щоб в нього було майбутнє... Ми відчули наскільки це важливо. Люди були небайдужі, і нам просто дякували за те, що ми брали участь в АТО, і що приїхали в Кошице. Росія проти нас працює не тільки в зоні АТО, а й працює по всьому світу, хоче зганьбити Україну, донести неправду. І якраз такі заходи надають правдиву інформацію для всіх, особливо від ветеранів», – сказав Свириденко.

Читайте також: Представник УГКЦ разом з послом України відвідали у Словаччині табір пластунів

Він зазначив, що до таких заходів потрібно долучати ветеранів з інших країн, які також зазнали агресії від Росії, бо ж коли ветерани зійдуться, то тоді їх почує весь світ.

Під час «Дні України в Кошице» ветерани російсько-української війни демонстрували фотовиставку про бої в ДАП, а також був презентований документальний фільм «Життя післявчора». Стрічка розповідає про двох ветеранів бойових дій на Донбасі – Олександра Терещенка та Вадима Свириденка, які попри серйозні травми не зневірилися й надихають своїм прикладом тисячі людей.

«У фільмі розповідається моя історія та Вадима, людей, які пішли на війну та отримали тяжкі поранення. І звісно важливий момент – повернення з війни, тому що дійсно це чіпляє загальнолюдські речі, не здаватися, жити далі, займати активну позицію та представляти свою країну за кордоном. Я думаю, що таких фільмів достатньо багато знято в Україні, і їх треба більше поширювати за кордоном», – розповів Терещенко під час пресконференції.

Також під час святкувань відбулися спортивні змагання «Ветеранська миля», у яких взяли участь 15 ветеранів АТО / ООС.

Дні України в місті Кошице проходили з 23 вересня до 30 вересня.

Нагадаємо, до Вашингтона за сприяння діаспори прибула команда українських ветеранів для участі у пробігу Appalachian Yomp.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-