Річницю незалежності України відзначили українці Фінляндії

Річницю незалежності України відзначили українці Фінляндії

Фото
Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії (Ukrainian Association in Finland) в м. Гельсінкі організувало святковий захід з нагоди 30-ї річниці незалежності України, у якому взяли участь представники Посольства України у Фінляндській Республіці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Посольства.

Так, святкування розпочалося з урочистого підняття прапора України під виконання державного гімну, після чого Голова Товариства українців у Фінляндії Василь Гуцул та т.в.о. керівника Посольства України в Фінляндії Максим Кравчук привітали присутніх зі святом.

«У своїй промові т.в.о. керівник Посольства Максим Кравчук подякував українцям за єдність, патріотизм, багаторічну активну діяльність, спрямовану на збереження і популяризацію української мови, культури та традицій Українського Народу в Фінляндії, розвиток і зміцнення дружніх українсько-фінських відносин та постійну підтримку та співпрацю з Посольством», –  розповіли у дипустанові.

Зауважується, що окремі слова вдячності Максим Кравчук висловив українським волонтерам в Фінляндії, які організовують збір та доставку гуманітарної допомоги в Україну, зокрема, Миколі Костюку, Ользі Анцут, Наталії Шень, Наталії Елоранта.

«Користуючись урочистою нагодою, Максим Кравчук вручив подяки Надзвичайного і Повноважного Посла України у Фінляндській Республіці Ольги Дібрової переможцям Першого Всефінляндського конкурсу читців української поезії «Хвилі чисті», присвяченого 30-й річниці Незалежності України, а також акторам Українського театру у Фінляндії за яскраве втілення ролей у виставі «Зона», – йдеться в повідомленні.

Річницю незалежності України відзначили українці Фінляндії

Також у рамках святкового заходу відбувся показ вистави у виконанні акторів Українського театру у Фінляндії під керівництвом головного режисера та художнього керівника Ігор Фрей (Igor Frei), виступи хору Переспів та Vertep, Пластовий благодійний ярмарок від ПЛАСТ у Фінляндії / PLAST in Finland, вікторини та караоке українських пісень.

Крім того, під керівництвом очільниці Сімейного клубу Perhekluubi Лілії Верми присутнім було представлено дитячий показ автентичних вишиванок і традиційного українського вбрання з різних куточків України. Усім учасникам показу друга секретарка Посольства Вікторія Конончук вручила подарунки, які були надані відомим українським стартапом Ugears.

Посольство подякувало Товариству українців у Фінляндії та всім причетним за організацію чудового заходу, справжню українську атмосферу та подарований святковий настрій.

Читайте також: Владика УГКЦ Богдан Дзюрах відвідав українську громаду у столиці Фінляндії

Своєю чергою Товариство українців у Фінляндії у Фейсбуці подякувало Посольству України, тимчасово виконуючому обов’язки керівника Посольства, раднику Максиму Кравчуку за щирі привітання та технічну підтримку і особливо Вікторії Конончук, Олені Цівінській і Олександру Химко.

«Стіл нашого свята був по справжньому святковим! І це стало можливим завдячуючи ентузіазму та докладеним зусилллям сімей Василенко (Аніта та Петро), Савченко (Оксана та Ярослав), Зелений (Катерина та Юрко), та команді бійців Руслані Шушаліній, Олексію Менчинському, Людмилі Пастух, Олі Завальнюк, Олі Гоцмановій», – йдеться у повідомленні  ТУФ.

Також висловлена подяка за гарну високоемоційну виставу керівнику театру Ігорю Фрею та акторам Наталі Шевчук, Уляні Бурдіній, Наталі Андер, Світлані Менчинській, Наталі Борійчук Палазюк, Валентині Черненко, Олені Герасименко, ЮліїДавиденко, Генадію Наумову, Ігорю Суботяку, Богдану Мозілю, Петру Василенку

Також ТУФ подякувало Лілі Вермі з її симпатичною командою за маленьку виставу з вишиванками, Уляні Бурдіній з хором за участь в цій виставі.

Зауважується, що загальну атмосферу свята прикрашали маленькі дітки, подяка Оксані Кондрі за роботу з ними.

«Дяка керівнику Пласту НадіЇ Максимюк та пластунам, за роботу з прапором, та успішно проведений ярмарок. Окрема вдячність Наталі Шень за світлини свята. Дяка Сергію Шевченку, Юрку Зеленому за ведення реєстру гостей свята. Дяка Сергію Шевченку, Жені Гончаренку, Валерію Гончаренку, Петру Василенку, Ярославу Білику, Валентину Деркачу за підготовку, підтримання порядку під час свята, та завершення свята», – додали в ТУФ.

Як повідомляв Укрінформ, у муніципалітеті Суомуссалмі на північному сході Фінляндії відкрилося кафе Ukraina.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-