Відкрити Український дім у Вашингтоні було мрією - посол України в США

Відкрити Український дім у Вашингтоні було мрією - посол України в США

Укрінформ
Відкриття Українського дому у Вашингтоні, яке відбулося під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до США 1 вересня, було мрією українського дипломатичного корпусу та активно обговорювалося з 1991-1992 років.

Як передає Укрінформ, про це пані посол України в США Оксана Маркарова розповіла в інтерв'ю виданню Суспільне.

"І ми дуже раді, що нам вдалось швидко створити і відкрити під час візиту президента наш Український дім тут, у Вашингтоні. Це була мрія", - зазначила вона. 

Маркарова додала, що пам'ятає обговорення ідеї створення українського осередку у Вашингтоні ще починаючи з 1991-1992 року.

Читайте також: Зеленський в Українському Домі вручив нагороди активістам діаспори

"І тепер ми на додаток до посольства маємо ще один Дім у Вашингтоні, який у синергії з Посольством стане місцем зустрічі величного минулого з нашим модерним майбутнім", - сказала вона.

Дипломатка запевнила, що з командою посольства багато працює над тим, щоб Ukraine House став "улюбленим місцем Вашингтонської громади і всіх, хто цікавиться Україною".

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до США офіційно відкрив Український Дім в американській столиці та вручив нагороди представникам української громади США.

Фото: Телеканал "Дом", Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-