Ювілейний прапор СУМ розпочав подорож Канадою

Ювілейний прапор СУМ розпочав подорож Канадою

Фото
Укрінформ
Ювілейний прапор Спілки української молоді у рамках естафети до 75-ліття відновлення СУМ в діаспорі прибув з Великої Британії до канадського міста Калґарі, яке розташоване біля підніжжя Скелястих гір і було місцем проведення XV Зимових Олімпійських ігор 1988 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СУМ.

Естафету мав велику честь приймати Осередок імені полковника Євгена Коновальця. Його члени відвідали з Ювілейним прапором визначні місця Калґарі.

«Прапор розпочав мандрівку нашими теренами з Сумівської Домівки, де ми зустрічаємо наших гостей з України та світу і де проходять наші сходини», – йдеться в повідомленні.

З пагорба над дорогою Пам’яті (Memorial Drive) відкривається чудовий вигляд на ділове серце нашого Калґарі, де розташовані корпоративні офіси багатьох світових компаній.

З мосту на Центральній вулиці можна побачити колись найвищу будівлю в центрі міста – Вежу Калґарі (Calgary Tower).

На Олімпійській площі у 1988 році проходили нагородження переможців Олімпіади та протягом всього часу проведення ігор горів Олімпійський вогонь. Також на цьому місці відбувся СУМівський злет, на якому наші СУМівці стали з українськими прапорами та співали український гімн коли спортсмени з Совєтського Союзу отримали медалі. 

Площа перед одним з найвищих будинків у центрі Калґарі є найбільш відвідувана, бо тут розташована мистецька інсталяція у вигляді величезної голови «Країна чудес».

Центр міста з лівим берегом річки Бов (Bow River) з’єднує велика кількість пішохідних мостів. Міст Миру є одним з них.

Скелясті гори починаються кілька кілометрів на захід від Калґарі. Наші СУМівці відвідали Тунельну гору (Tunnel Mountain), з якої відкривається чудовий вигляд на перший національний парк Канади, Банфф, який був заснований у 1885 році. 

Бенф – центр національного парку в будь-яку пору року заповнене численними туристами звідусіль. 

Готель Fairmont Banff Springs занесений до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, ще називають Замком у скелях, вже понад 130 років приймає туристів з усього світу.

Зауважується, що далі Ювілейний прапор подорожує на схід Канади в Онтаріо.

Нагадаємо, у липні Ювілейний прапор СУМ у рамках естафети до 75-ліття відновлення СУМ в діаспорі прибув до Великої Британії, завершивши мандрівку Піренейським півостровом. Естафета Ювілейного прапора СУМ розпочалася у Німеччині у квітні.

Фото: СУМ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-