В Україні презентували посібник, виданий коштом Американсько-української медичної фундації

В Україні презентували посібник, виданий коштом Американсько-української медичної фундації

Фото, відео
Укрінформ
В Україні до Дня українського добровольця презентували посібник для лікарів «Легка черепно-мозкова травма. Реабілітаційний інструментарій», виданий коштом благодійної організації «Американсько-українська медична фундація»

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила American Ukrainian Medical Foundation.

Передача посібника, який використовується в збройних силах США, відбулася під час телемарафону. У заході взяли участь представники Американсько-української медичної фундації та представники посольств країн членів НАТО в м. Києві, представники Міноборони, МВС та Мінветеранів.

Фото: AUMF
Фото: AUMF

Посібник вийшов у США 2015 року. Перекласти його українською мовою дозволив інститут Борден, що входить до штабу головного хірурга американської армії.

Фото: AUMF

Фото: AUMF

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко у Фейсбуці зауважив, що цю книжку присвячено полеглим українським героям, а також чоловікам і жінкам, які несуть військову службу, захищаючи спокійне життя співгромадян.

Також він висловив подяку українцям за кордоном, які об'єднали величезні зусилля, аби цей важливий для України інтелектуальний інструментарій був перекладений на українську мову, надрукований та переданий безплатно у користування українським шпиталям та центрам реабілітації ветеранів війни України.

Водночас під час марафону представниця АУМФ в Україні Наталія Шульга розповіла, що  посібник використовується в Збройних Силах США, які мають досвід лікування бойових травм, набутий у чотирьох війнах – у Кореї, В’єтнамі, Афганістані й Іраку. І цей досвід є неоціненним, адже він є саме практичним.

Вона додала, що книгу можна отримати безплатно, зареєструвавшись на сайті www.aumf.org.

За словами Шульги, місія фундація зосереджена на перекладі найкращих медичних книг американського походження для української медицини. На сьогодні АУМФ вже видала 23 подібні книжки. Перша з них – «Невідкладна військова хірургія» – вийшла 2015 року.

Також організація допомагає українським лікарям стажуватися у США, проводить вебінари та лекції щодо медицини.

Американсько-українська медична фундація (АУМФ) є громадською благодійною організацією, яка об'єднує українців у США. Заснована у травні 1996 року у штаті Мічіґан.

Нагадаємо, у Національному музеї літератури України 5 березня презентували нове видання «Кобзаря» Тараса Шевченка – «Фронтовий Кобзар», а також мистецьку виставку фотоколажів і книжкових розворотів до видання.

Фото: AUMF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-