Українська оперна співачка в Дубаї створила YouTube-канал, де читає казки та вірші дітям

Українська оперна співачка в Дубаї створила YouTube-канал, де читає казки та вірші дітям

Укрінформ
Оперна співачка та викладачка в Українській школі в ОАЕ «Софія» (м. Дубай) Оксана Комаренко читає, записує та викладає в YouTube українські казки, вірші та скоромовки в рамках власного проєкту «Read Me 100 Stories» («Прочитай мені 100 казок»).

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла заступниця директора з навчально-методичної роботи в «Софії» Тетяна Співаковська.

«Вчителька з нашої школи Оксана Комаренко запустила YouTube-канал з читанням українських казочок та віршів. Вона є професійною українською оперною співачкою, яка вже 14 років живе на Близькому Сході - в ОАЕ та Омані – й виступає тут. Ми дуже раді, що вона від цього року веде розвиток мовлення й музику для малечі в нашій школі, а завдяки карантину мала час створити для українських дітей цікавий проєкт», - зазначила Тетяна Співаковська.

Оксана Комаренко
Оксана Комаренко

У свою чергу, Оксана Комаренко розповіла, що ідея створити окремий YouTube-канал для читання казок, віршів та різних історій для дітей у неї виникла кілька років тому з народженням доньки. Співачка вже мала персональний YouTube-канал Oksana Komarenko зі своїми записами, зокрема з програм на телебаченні ОАЕ, але окремо хотіла зробити ще й дитячий.

Проте через нестачу часу та у зв’язку з переїздом з ОАЕ в Оман запуск каналу відкладався – до того моменту, поки співачка не обрала створення подкасту в якості одного з проєктів для клубу ораторського мистецтва.

«Я одразу вирішила, що це буде подкаст з читанням для дітей, і виконала цей проєкт: створила подкаст, придумала назву «Read Me 100 Stories», записала десяток історій англійською. А потім знову переїзд – з Маската в Дубай у вересні 2019 року, і я приєдналася до команди вчителів Української школи в ОАЕ «Софія» в м.Дубаї. Завдяки карантину та переходу на дистанційне навчання створила YouTube-канал, щоб записувати казки й вірші для дітей нашої школи, а також для малечі з усіх інших країн, які люблять слухати казкові розповіді. Відтепер у мене на каналі будуть історії і українською, й англійською», - розповіла Оксана Комаренко.

Повідомляється, що нові повчальні та цікаві казки з’являються на каналі щотижня.

Як зазначається, Оксана Комаренко –  українська оперна співачка, випускниця Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського по класу оперного співу. Має також диплом Лондонського коледжу музики з класичного вокалу. 

В Україні вона працювала солісткою хору філармонії, оперної студії при Національній музичній академії, а також ряду вокальних ансамблів. Має досвід роботи викладачем в українських музичних школах.

Переїхавши до ОАЕ у 2006 році, співачка близько трьох років викладала музику в St.Mary’s Catholic High School у Фуджейрі та International School of Arts And Sciences у Дубаї, пізніше працювала викладачем гри на фортепіано та вокалу в інституті Popular Music Institute (Дубай). Близько чотирьох років вона прожила в Омані, а потім знову повернулася до ОАЕ. 

Окрім педагогічної діяльності, Оксана Комаренко багато часу присвячувала виступам. Її спів лунав, зокрема, в прямому ефірі на арабському телеканалі MBC1, на багатьох дипломатичних прийняттях, святкуванні 30-ї річниці Національного театру Фуджейри (ОАЕ) тощо.

Читайте також: В СКУ запрошують педгогів діаспори на нові тренінги з методик онлайн-навчання

Фото: Укрінформ, Олександр Комаренко, Світлана Бухало та з особистого архіву Оксани Комаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-