У Греції у рамках арт-проєкту представляють сучасне українське мистецтво

У Греції у рамках арт-проєкту представляють сучасне українське мистецтво

Фото
Укрінформ
У Греції триває український арт-проєкт «Greek accent: Ukrainian vision», який презентує сучасне українське мистецтво.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Греції у Facebook.

«Осінь, улюблений сезон творчих людей та шанувальників мистецтва, цього року в Греції має потужний «український» компонент. Жовтень розпочався з успішної презентації в Афінах українського арт-проєкту «Greek accent: Ukrainian vision». Організатором проєкту виступив Культурний центр «АртЛайн» за підтримки МЗС України та Посольства України в Греції»,  йдеться у повідомленні.

Проєкт складається з двох частин: виставки–презентації в Афінах, що триватиме до 10 жовтня, та експозиції у Центральній галереї “PurPur Gallery” в м.Ламія (муніципалітет Ламія), яка відкриється 11 жовтня і триватиме до 25 жовтня. Завдяки цому із творами кращих сучасних українських митців зможуть ознайомитися жителі цілого регіону.

Куратор проекту Маріанна Абрамова поставила на меті об’єднати різні сфери творчості задля створення синергії, яка б продемонструвала високий рівень інтелектуального та креативного потенціалу, що характеризує сучасну Україну.

«Як результат, виставка презентує грецькому глядачу сучасне українське мистецтво комплексно - через живопис, арт- кераміку, емалі, живопис на склі, колажі, фешн-ілюстрацію та авторську ляльку», - йдеться у дописі.

«Грецький акцент» проєкту полягає в тому, що залучені яскраві молоді автори спробували творчо осмислити і відтворити своє бачення культурної спадщини Греції, «колиски європейської цивілізації», пошуки та втілення класичних ідеалів краси та гармонійного розвитку особистості, народжених Давньою Грецією, їх вплив на людину в сучасному надшвидкісному, повному викликів світі.

Читайте також: У Мадриді відбулися Дні української культури

У відкритті виставки, що відбулася у рамках реалізації низки заходів Посольства України в Греції з відзначення 28-ї річниці Незалежності України, взяли участь глави та представники дипломатичних місій, грецьких офіційних, ділових і культурних кіл, медіа та широкої громадськості, української громади Греції.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-