У Страсбурзі презентували книгу “Україна в історіях та оповідях”

У Страсбурзі презентували книгу “Україна в історіях та оповідях”

Фото
Укрінформ
У Страсбурзі відбулася презентація книги "Україна в історіях та оповідях".

У заході, що відбувся у Постійному представництві України при Раді Європи, взяли участь представники української громади, співробітники міжнародної організації, дипломати, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Книга має за мету відкрити Україну для іноземців за новими принципами сприйняття нашої держави, надати можливість подорожувати Україною, нехай не фізично, а ментально. Ми хотіли б представити Україну за різними вимірами", - розповів директор з програмної діяльності "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков.

У книзі зібрані тексти у жанрі есе, написані сучасними українськими письменниками, істориками, філософами, політичними аналітиками, лідерами громадської думки.

У Страсбурзі презентували книгу про Україну / Фото: Андрій Лавренюк, Укрінформ

«Створення цієї книги стало для нас, видавців і авторів, викликом. Для мене було важливо пояснити міфи і стереотипи навколо сфери безпеки України», - зазначила одна з авторів - експерт у сфері міжнародної безпеки Ганна Шелест.

Письменник Андрій Курков наголосив на проблемі «колективного менталітету» українців у деяких регіонах держави, де український культурний та інформаційний простір представлені недостатньо та перебувають під впливом російської пропаганди.

«Люди дивляться російське телебачення та сприймають Україну, як її представляють наші ідеологічні вороги. Це проблема. І таку ситуацію необхідно пояснювати світові», - зазначив Курков.

Читайте також: У Брюсселі представили книгу про минуле та майбутнє України

Збірник розрахований насамперед на іноземців і відображає різні сприйняття української історії, містить концептуальні ідеї та оповіді про життя українців, аналіз історичних подій.

Книга видана англійською мовою за підтримки Українського культурного фонду, проте найближчим часом планується і україномовне видання.

Цього тижня презентація книги також пройшла у Брюсселі. 16 жовтня відбудеться її представлення у Берліні, 17 жовтня - на Франкфуртському книжковому ярмарку, 19 жовтня - у німецькому Франкфурті-на-Одері, 26 жовтня – у Кракові та 28-го - у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-